Computervirussen holder jubilæum

En million forskellige vira er det blevet til gennem årene. Og der kommer flere. Mange flere. Trekvart million alene i 2007.

Antivirus- og it-sikkerhedsfirmaet Symantec har nu talt og identificeret over en million forskellige vira. Det mest skræmmende er, at ud af disse, er en trediedel af de ondsindede koder skrevet i løbet af de sidste 12 måneder.

Den seneste revision af http://www.symantec.com/content/en/us/about/media/ISTR_XIII_Global_Final.pdf " target="blank">Symantecs sikkerhedsrapport talte 711.912 nye skadelige eller direkte ondsindede koder i 2007, hvilket bringer det totale tal op på 1.122.311. Altså over en million orme, trojanere, exploits, vira og andet ondskabsfuldt snavs, der bare venter på en lejlighed til at inficere ubeskyttede computere.

Ifølge rapporten ses en tydelig stigning i antallet af trojanere, som de it-kriminelle anvender som brohoved til andre skadelige programmer. Når først trojaneren er installeret, lukker den andre og mere avancerede programmer ind ad bagdøren. Det kan eksempelvis være en keylogger, der aktiveres automatisk, når brugeren besøger en en bestemt hjemmeside, og så sender brugerens personlige informationer videre til de kriminelles database.

Symantec konkluderer, at de it-kriminelle er blevet mere organiserede og i dag hyrer hele grupper af professionelle programmører til især at omskrive skadelig kode, der allerede har bevist sin nytteværdi. Denne omskrivning foregår på et massivt plan, for at snyde de mange antivirus-programmer, der hele tiden kæmper om at være bedst muligt opdaterede.

Symantec konkluderer i øvrigt, at de fleste skadelige koder er skrevet til computere, der anvender Windows som styresystem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere